“Пасечник” - магазин товаров для пчеловодства
сравнить - порівняння
Харків

Устаткування для переробки забруса

Фильтр Фільтр товарів
Екструдер для забрусу 50кг
Екструдер для забрусу 50кг
Ціна: 113 349.00 грн
Артикул:
W20970
Екструдер для забрусу 200 кг
Екструдер для забрусу 200 кг
Ціна: 275 670.00 грн
Артикул:
W20965
Екструдер для забрусу 100кг до столу W901R, W902E, W902Z, W903E, W903Z (додаткова функція)
Екструдер для забрусу 100кг до столу W901R, W902E, W902Z, W903E, W903Z (додаткова функція)
Ціна: 198 805.00 грн
Артикул:
W20966_2
Екструдер для забрусу 100 кг
Екструдер для забрусу 100 кг
Ціна: 198 805.00 грн
Артикул:
W20966
Гвинтовий прес для воску LYSON ручний
Гвинтовий прес для воску LYSON ручний
Ціна: 17 612.00 грн
Артикул:
W4082

При розкритті бджолиних рамок та зрізанні їх верхньої воскової кришечки на ній залишається велика кількість меду. Суміш меду з воском прийнято називати забрусом. Початківці бджолярі не знають, що робити з забрусом та іноді втрачають велику кількість корисних продуктів, зараховуючи їх до відходів виробництва.

Сьогодні існує спеціальне обладнання, розроблене для переробки забрусу, відокремлюючи мед від воску. В результаті ви можете використовувати отриманий мед за призначенням та знайти корисне застосування воску (навіть продаючи його).

Різновиди обладнання для забрусу

Для переробки такого продукту використовуються наступні види пристроїв:

  • Прес. Це один з найбільш перевірених видів виробів, який використовується для віджимання забрусу протягом багатьох років. Після винаходу медогонки преси використовують виключно для забрусу, а не для повних стільників. Існують як універсальні, так й професійні типи приладів. Останні більш продуктивні і, в залежності від модифікації, можуть мати показники від 100 кг/год до 1000 кг/год. Воскові кришечки потрапляють в циліндр-прес, де відбувається видавлювання солодкого продукту через отвори. На виході ви маєте очищений мед та досить твердий віск. Даний тип обладнання можна ефективно використовувати спільно з установками для розпечатування.
  • Екструдер. Функціонує за принципом, схожим на прес. Віджимання здійснюється механічно всередині перфорованого циліндру. Через передбачені отвори мед потрапляє на сито, а щільний віск виходить назовні. Агрегат дозволяє на 100% зберегти початкові смакові та інші якості меду. Це надійні, стійкі та довговічні пристрої, які прості в експлуатації. Їх можна легко переносити в зручне для бджоляра місце.
  • Центрифуга. Принцип функціонування цього пристрою близький до медогонки. Залежно від модифікації завантаження здійснюється за допомогою насоса чи вручну. За рахунок впливу відцентрової сили відбувається відділення важчих частинок меду від більш легких частинок воску. Спільно з центрифугою ефективно застосовувати маніпулятори для виїмки блоків та міксери. Це рекомендується для великих виробництв з метою створення повністю автоматизованих ліній.
  • Термічні пристрої. В такі апарати поміщається забрус, який розплавляється до певної температури, після чого окремо віск та окремо мед надходять в передбачені для них ємності. В конструкції є труби з металу, підігрів яких здійснюється за допомогою води. Потрапляючи на них, віск плавиться, а на виході ви отримуєте блоки, готові до реалізації чи подальшого використання.

Техніка для переробки забрусу – оптимальне рішення для досягнення максимальної продуктивності вашої бджільницької діяльності. Ви не тільки збільшите кількість медової маси, яку відчуєте на вагах для пасіки, але й зможете ефективно застосовувати очищений віск.