“Пасечник” - магазин товаров для пчеловодства
сравнить - порівняння
Харків

Календар матковода

Календар матковода
17.11.2020

        Частина використовуваних людиною календарів – спеціалізовані. До них відносять й календар матковода – тобто, пасічника, який займається виводом маток на продаж чи заради збільшення власної пасіки.


        Календар виведення маток: необхідність

        Календар матковода є конструкцією з верхнього кола, що обертається щодо нижнього кола чи основи іншої форми. У верхньому колі зображено текстову та візуальну інформацію, яка вказує на стадії розвитку матки, а в нижньому колі вказані дні, від 1 до 30. Обертаючи кола, встановлюється відповідність дня стадії розвитку матки.

        Чотирма стадіями є:

1)   Яйце:

  • стояче, похиле, лежаче;

2)   Личинка:

  • одноденна, дводенна, 3-4-5-денна, печатка;

3)   Лялечка:

  • запечатана;

4)   Матка:

  • що виходить, що дозріває, яка здійснює обліт, відкладає яйце.


        У календарі містяться різні рекомендації щодо того, що саме пасічник повинен робити на кожній із зазначених стадій (крім стадії яйця). Так, на стадії личинки, її розвиток треба проконтролювати на 3-й день. На 14-й день розвитку, коли лялечка запечатана та незабаром передбачається вихід матки, треба зробити відбір з метою того, щоб матка, що виходить з лялечки, не знищувала інших маток.

        Після виходу королеви бджіл на 16-й день та до 30-ого дня проходять різні стадії її життя, які також необхідно контролювати. Так, на 28-30 дні треба виконати контроль кладки яєць.

        Використання такого календаря відбувається протягом десятиліть, й сьогодні існують навіть програми для мобільних телефонів. Обертові частини зроблені для зручності – щоб, незалежно від дня місяця в звичайному календарі, дні календаря маток виставлялися на потрібні пасічникові стадії життя комахи. Результат його використання – це чітке розуміння термінів дій власника пасіки залежно від поточної дати. Окремі моделі календаря мають отвори, щоб бути повішеними на стіну, а також нагадують про кольори міток маток, залежно від року.

        Матеріали виготовлення календарів можуть бути самими різними: від паперу та картону до полівінілхлориду та металу. Також вони можуть мати різний дизайн: від мінімалістичного чорно-білого без будь-якої графіки до повно кольорового з малюнками, який дозволяє визначити візуально стадію розвитку матки при одному тільки погляді. Вибір конкретної моделі – це уподобання кожного пасічника та його цінові преференції.


        Календар розвитку бджолиної матки: купити в нашому онлайн магазині

        Ви можете купити прекрасний календар для виведення бджоломатки в Харкові в нашому онлайн каталозі. Разом з цим, ми пропонуємо вам придбати безліч інших товарів для пасіки – серед них мітка маток, медогонки, вощина, одяг бджоляра, тара для меду та медові продукти: косметика, віск, свічки, сам мед – на додаток до багатьох варіантів лікувальних препаратів (наприклад, настоянка личинок воскової молі, бджолиний хітозан, екстракт маточного молочка та інші).

        Все пропоноване в нашому Інтернет-каталозі вміщено туди з оптимальними цінами, оскільки ми не працюємо з посередниками, отримуючи товар безпосередньо від виробників. Усі товарні позиції розфасовані для вашої зручності – так візуально швидше виділити потрібну вам.

        Додавання до кошику для покупок робиться одним кліком мишки. Для доставки товару для пасіки вкажіть адресу та дані про одержувача. Узгодьте час доставки з нашим кур’єром по телефону чи вкажіть під час замовлення доставки для нашого менеджера з продажу.

         Частина товарів на сайті також доступна для покупки в розстрочку. Варіантів оплати, окрім вже згаданої банківської розстрочки, маса: на рахунок підприємства за рахунком-фактурою, готівкою кур’єру, на карту Приватбанку, післяплатою, оплатою при отриманні на Новій Пошті.

        Вибираючи співпрацю з нами, люди вибирають, перш за все, високу якість та низькі ціни. Ставайте нашим клієнтом й ви!