Пасічник
- порівняння
Харків

Декрісталлізатори меду

Фільтр товарів
Шафа для декристалізації 490 л
Шафа для декристалізації 490 л
Ціна: 43 783 грн
Артикул:
W204100A
Шафа  для декристалізації (1бочка/300кг)
Шафа для декристалізації (1бочка/300кг)
Ціна: 45 711 грн
Артикул:
W40780
Спіраль для декристалізації Ø 500 мм
Спіраль для декристалізації Ø 500 мм
Ціна: 14 066 грн
Артикул:
W3210
Спіраль для декристалізації Ø 330 мм
Спіраль для декристалізації Ø 330 мм
Ціна: 12 311 грн
Артикул:
W3208
Спіраль для декристалізації Ø 250 мм
Спіраль для декристалізації Ø 250 мм
Ціна: 10 800 грн
Артикул:
W3207
Спіраль для декристалізації Ø 160 мм
Спіраль для декристалізації Ø 160 мм
Ціна: 2 575 грн
Артикул:
3203
Нагрівач трубчастий "Tomer"
Нагрівач трубчастий "Tomer"
Ціна: 469 грн
Артикул:
3053
Мінішафа для декристалізації 90 л
Мінішафа для декристалізації 90 л
Ціна: 14 256 грн
Артикул:
W204100
Мінішафа для декристалізації 65 л
Мінішафа для декристалізації 65 л
Ціна: 14 201 грн
Артикул:
W2041
Декристалізатор для відра 21л.
Декристалізатор для відра 21л.
Ціна: 630 грн
Артикул:
DV2101
Декристалізатор для банки 3л.
Декристалізатор для банки 3л.
Ціна: 364 грн
Артикул:
DB0301
Терморегулятор для декристалізатора
Терморегулятор для декристалізатора
Артикул:
U04020053
Нагрівач бочки 200л.
Нагрівач бочки 200л.
Артикул:
U04020057
Декристалізатор меду в відрі 21л.
Декристалізатор меду в відрі 21л.
Артикул:
U04020048
Декристалізатор меду в бочці 200л.
Декристалізатор меду в бочці 200л.
Артикул:
U04020008

Зацукровування чи кристалізація солодкого продукту – природний процес, що відбувається з часом. Щоб повернути меду колишній зовнішній вигляд та споживчі властивості (для особистого споживання чи продажу), вам потрібно придбати декристаллізатор.

Принцип функціонування пристрою

В процесі зацукровування мед стає більш твердим. Щоб відновити вихідну структуру продукту, його необхідно нагріти. Саме на цьому й заснована робота будь-якої моделі декристаллізатору. Нагрівати мед вище 50° С ні в якому разі не можна. Через високу температуру продукт не тільки втрачає свої корисні властивості, але й перетворюється на отруту. Навіть за умови того, що нагрівання поверне йому початковий вигляд, мед стане не придатний для вживання.

Спеціальні прилади, незалежно від модифікації, витримують точну температуру від 30 до 50 градусів. Це можливо завдяки оснащенню пристроїв термостатами та температурними датчиками, які здійснюють контроль за температурою та гарантують збереження всіх властивостей в’язкої речовини.

Сучасні моделі декристаллізаторів, розроблені для великих обсягів меду, створюють обігрів по всій поверхні ємності. Устаткування використовує м’який електричний підігрів.

На пасіках нерідко використовуються й інші види приладів, наприклад, пристрої, які здійснюють прогрів продукту зсередини, тобто такі, що функціонують за принципом СВЧ-печей. Такі модифікації гарні для невеликих бджільницьких господарств, але не ефективно економічно використовувати їх в промисловому виробництві меду.

Конструктивні особливості

Устаткування підрозділяється на кілька категорій залежно від умов експлуатації:

  • занурюване;
  • зовнішнє;
  • термокамери;
  • корпусні прилади.

Перший тип приладів виконаний у вигляді спіральних пристосувань, виготовлених з металевих труб. Спіраль вводиться безпосередньо в масу посередині. Спіраль має повністю занурюватися в мед, щоб уникнути контакту з повітрям та перегріву. Попередньо в масі робиться поглиблення.

Другий тип оснащений гнучкими пластинами, виконаними з синтетичних матеріалів. Усередині пластин встановлені нагрівальні елементи. Розігрів здійснюється безпосередньо в тарі, тип якої обумовлений габаритами декристаллізатору. Існують моделі, обладнані термостатом та які забезпечують постійний контроль за температурним режимом.

Третій різновид декристаллізаторів оптимальний для роботи одночасно з декількома ємностями. Вони ставляться поруч одна з одною, після чого накриваються полотном, оснащеним нагрівальними елементами.

Корпусні модифікації являють собою ящики з металу, з боків яких монтовані нагрівальні елементи.

Декристаллізатор – незамінне обладнання для будь-якої великої пасіки поряд з пристроями для переробки забрусу та вагами для пасіки. Якщо ви вирішили купити декристаллізатор, враховуйте власні обсяги виробництва та особисті переваги.

Читати більшеСвернуть